چهارشنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۴
اخبار ویژه
یکی از باورهای نادرست رایج در میان برخی افراد دیابتی این است که قند تنها در گروه قند و شکر وجود دارد و مصرف زیاد میوه، کشمش یا سایر میوه‌های خشک در طول روز مشکلی برای قند خون ایجاد نمی‌کند؛ در حالی‌ که این تصور از نظر علمی صحیح نیست.
رئیس اداره آزمایشگاه کنترل غذا و دارو، از برتری نان‌های اصیل ایرانی همچون سنگک، بربری و لواش نسبت به نان‌های صنعتی خبر داد.
نان کامل و سبوس‌دار می‌تواند به پیشگیری از بیماری‌های مزمن مانند دیابت و بیماری‌های قلبی کمک کند، در حالی که مصرف نان سفید ممکن است باعث ایجاد افزایش قند خون شود.
سرپرست معاونت توسعه سلامت با بیان اینکه «هوا در طب ایرانی نخستین ضرورت حیات است» به ارائه توصیه‌های طب ایرانی در هوای آلوده پرداخت.
دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به یکی از باورهای نادرست تغذیه‌ای اعلام کرد: برخلاف تصور عمومی، قرص‌ها و پودرهای لاغری یا چاقی که در عطاری‌ها یا برخی سایت‌ها عرضه می‌شوند، بی‌ضرر نیستند و می‌توانند عوارض جدی و حتی جبران‌ناپذیری برای مصرف‌کنندگان ایجاد کنند.
دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اعلام کرد: مصرف منظم سبزیجات بخش مهمی از الگوی غذایی سالم برای بیماران مبتلا به پرفشاری خون است و حذف سبزیجات نه‌تنها کمکی به کنترل فشارخون نمی‌کند، بلکه فرد را از دریافت مواد مغذی ضروری محروم خواهد ساخت.
یک مطالعه جدید هشدار می‌دهد که خوردن غذاهای فوق فرآوری‌شده- فست فود، تنقلات بسته‌بندی‌شده، وعده‌های غذایی آماده، خطر ابتلا به مشکلات سلامتی مرتبط با دیابت را در بزرگسالان جوان افزایش می‌دهد.
دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به یکی از باورهای نادرست رایج درباره تغذیه بیماران دیابتی اعلام کرد: برخلاف تصور عموم، افراد مبتلا به دیابت لازم نیست مصرف شکر و مواد قندی را به طور کامل کنار بگذارند.
متخصصان استرالیایی و بین‌المللی می‌گویند پیاده‌روی ۵۰۰۰ تا ۷۵۰۰ قدم در روز می‌تواند به کند کردن تغییرات مغزی مرتبط با بیماری آلزایمر کمک کند.
یک فوق تخصص غدد با اشاره به اهمیت تشخیص زودهنگام دیابت گفت: دیابت یکی از شایع‌ترین بیماری‌های متابولیک است که در صورت عدم کنترل می‌تواند عوارض جدی بر سلامت قلب، کلیه‌ها، بینایی و سیستم عصبی ایجاد کند. شناخت علائم اولیه این بیماری نقش مهمی در پیشگیری از پیشرفت آن دارد.
یکی از باورهای رایج در میان برخی افراد این است که مصرف سالاد و سبزیجات همراه با وعده‌های اصلی غذایی ممکن است موجب مشکلات گوارشی مانند سوءهاضمه یا ناراحتی معده شود؛ این درحالیست که مصرف سالاد و سبزیجات برای افراد سالم به دلیل داشتن فیبر، ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها، بخشی مهم از یک رژیم غذایی سالم محسوب می‌شود.
فلوشیپ درد و دبیر انجمن بررسی و مطالعه درد در ایران، با هشدار نسبت به افزایش چشمگیر این عارضه در میان جوانان و میانسالان گفت: کمردرد یک بیماری ساده و گذرا نیست بلکه زنگ خطری برای سلامت ستون فقرات و کیفیت زندگی است و باید به‌عنوان یک معضل جدی مورد توجه قرار گیرد.
دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، برخی باورهای رایج درباره مصرف مواد غذایی خاص برای درمان کبد چرب را بدون پایه علمی دانست و اعلام کرد: این باورهای نادرست می‌تواند حتی وضعیت سلامت افراد را وخیم‌تر کند.